Bemutatkozás

Üdvözlünk Mindenkit Családi Vadasparkunk Honlapján!

 

Vadasparkunkban játszóterekkel, kisállatsimogatóval, halastóval, pónilovaglási lehetőséggel, állatetetéssel, piknikezési lehetőséggel várjuk kedves látogatóinkat.

 

Parkunkat önerőből, minden külső támogatás nélkül, családi vállalkozás keretein belül hoztuk létre. Célja a családok és csoportok kikapcsolódása, állatok megismerése mellett, egy kellemes környezetben, mindenki számára megfizethető áron.

Parkunk folyamatos fejlesztés alatt áll, csak Önökön múlik, hogy milyen ütemben fejlődik. A parkba beérkezett minden egyes forint a park fenntartását és fejlesztését szolgálja.

 

Történetünk: 

 

A kezdetek kezdete a nagyszülői ház udvara volt. Mivel családunk állattartással foglalkozott mindíg is ( foglalkozási áratlom gyanánt ) az udvaron lévő háztáji állatokat bővítettük 2011 őszén pár saját tyúkkal, libával, kacsával. Aztán rá pár héttel megérkezett a racka birka család ( 2 anya juh és 1 kos ), ami a következő tavasszal 4 kis báránnyal bővült, hisz mindkét anyának ikerellése lett. Közben elkezdtük járni a környékbeli állatvásárokat és egyszer csak apa és fia ( mert el mertem engedni őket egyedül ) haza állítottak egy csődör pónival ( Pengével ), a család nagy örömére. Még el is fértünk az udvarban, hisz volt telek bőven, de mikor kilátásba helyeztem, hogy ha már nekik van lovuk, akkor nekünk is, lányoknak lehetne egy, hisz így igazságos. Ezzel egy probléma volt, hogy ő Liza lett, a nagy paci! Egy kis harc árán, ( fiúk-lányok között ) de megkaptuk!!!!!!!!!!! Eközben, hogy a család kedvence, Penge ne legyen egyedül és a nemek közt egyenlítődjön a különbség a lovak terén, megérkezett Csillag, a tarka kanca póni!

Így már el kellett kezdenünk keresgélni egy nagyobb "telket". Elkezdődött egy új fejezet életünkben! A kis birtok meglett, a mai vadaspark helye. Megcsináltuk a kertet a baromfiknak, birkáknak, a karámokat a lovaknak. Ezt a munkát 2012 tavaszán kezdtük el.

Aztán ismét bővültünk, érkeztek kecskék 13-an. Hát így lett kecskeudvarunk is. Ekkor férjem fejében már motoszkált a gondolat, hogy talán lehetne valami érdekes dolgot csinálnunk, nyissunk a nagyvilág felé, legyünk látogathatók, csináljunk egy családias vadasparkot. Hát igen! Hajrá!

Elkezdődtek a munkálatok, megszületett a gyermekek nagy örömére a játszótér. Le tudtuk tesztelni, hisz a két kis rosszcsontunk és kis barátaik rögtön birtokba vették! Aztán jött a halastó, hisz anélkül nálunk nincs élet. A halak, a pecázás a fiúknak mindene. Megmondom őszintén nem kis munka volt, de kész lett és a fiúk arcát még ma is látom, mikor az utolsó hal és növény is belekerült! Persze állományunk azóta is bővül.

Közben folyamatosan érkeztek állataink: Gizi, az őzsuta; a három vadmalac, Töfi, Turcsi és Lapka; a muflonpár Arthur és Luca; a dámpár Yoda és Leila; a három kis róka Szmöre, Lili és Vadóc; törpemalacunk Bojti. És nemrég készült el papagájházunk ahol hullámos papagájok, nimfák és Saci a nagy sándor papagáj ( akit ezúton is szeretnénk még egyszer megköszönni ) lakik. Bővültünk sok-sok nyuszival is, akik mellett helyet kaptak a teknősök is.

És lassan elérkeztünk napjainkhoz. Megnyitottunk 2 hete. Azt hiszem mondhatom, hogy mindenki nagy örömére. Nagyon szépen köszönjük eddigi kedves látogatóinkat a pozitív visszajelzéseket!

Terveinkben szerepelnek: borz, mosómedve, görény, ormányos medve, madárházak, amit még idén, remélhetőleg hamarosan látni is fogank kedves vendégeink. Lesz büfénk is, ahol szívesen várjuk a falatozni vágyókat. Természetesen azonnal jelezzük, ha új lakónk érkezett.

Azt hiszem történetünk napjainkig ennyi, de remélem ezzel még nincs vége és folytathatom mesémet, történetünket!

Mindenkinek köszönjük aki ellátogat oldalunkra, azt pedig főleg, ha el is látogatnak parkunkba, hisz bővülésünknek Önök a feltételei!!

Nagyon szépen köszönjük és további kellemes napot!

Családi Vadaspark Vezetősége 2014.09.01